Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tänne Ai bloggaa kaikenlaista tärkeää ja epätärkeää, kuten esimerkiksi mitä on luvassa, miten kirjoittaminen sujuu, milloin kaipaan inspiraatiota ja ideoita lukijoilta tai milloin minulle tulee sellaisia esteitä, etten voi kirjoittaa. Lisäksi ajattelin blogitekstin alkuun lisätä aina yhden lauseen kirjasta, jota sillä hetkellä luen tai jotain muuta vastaavaa. Eli tänne kannattaa aina välillä kurkistaa ;)

 Light and darkness
01.11.2018 19:51 | Ai

(Se tunne kun klikkaat otsikkokohtaa kirjoittaaksesi jotakin pirteää ja positiivista, mutta ehdotukseksi pompahtaa koulutehtävän otsikko... Miksei mun painajaiset vaan voi jättää mua rauhaan?)

"- Minä yritän vain sanoa, Garion, Durnik jatkoi vakavana. - ettet

voi koko ikääsi pelätä sitä mitä olet. Jos teet niin, ennemmin tai myöhemmin

tulee joku joka käsittää väärin ja sinun täytyy tehdä jotakin osoittaaksesi

ettet sinä heitä pelkää."

- David Eddings, Rivan kuningatar

Oiskohan tässä kohtaa hyvä tilaisuus pistäytyä vähän täälläkin antamassa päivittelyä tosielämän puolelta ja kurkistaa ennustuspalloon, että mitä tulevaisuus lupailee tännekin...

Syysloma on ohi, mutta koska siitä on jo melkein viikko niin alkaa tuntua turhalta valittaa takaisin sen perään. Se on menetetty nyt. Joululoma sen sijaan, about 53 päivän päästä nähdään!

Kouluunpaluu on ollut aika intense. Pahoittelen jo etukäteen jos tähän postaukseen tulee enkkumaisia kirjoitusasuja, mutta sitä se englanninkielinen koulu teettää. Siis sitä, että koulupäivän aikana ei muista kuin kolme ja puoli sanaa englantia, kun taas kotiin palatessa ei melkein mitään muuta osaa puhuakaan. (Muistoja tältä päivältä.)

En ole tainnut kertoa omasta opiskelusta täällä niin paljon, mutta ehkä nyt voisi (jos kellään edes kiinnostaa) esitellä omaa koulua hieman, kun se ei niin tavallinen Suomessa kai ole. Toisaalta siinä on se riski, että joku saattaa tämän perusteella päätellä missä koulussa tarkalleen olen ja saattaa sen kautta löytää minutkin. Mutta en minä niin mielenkiintoinen ihminen ole, uskokaa pois.

En siis käy tavallista kansallisen puolen lukiota, vaan kansainvälistä IB-linjaa. Se tarkoittaa siis, että en käy tavallisissa ylioppilaskokeissa, vaan meillä on muita myöhemmin omat kirjoitukset samaan aikaan muiden IB-koulujen kanssa; en myöskään opiskele tavallisesti kursseja valitsemalla, vaan viime vuoden lopussa valitsin kuusi ainetta, joita haluan opiskella ja kirjoitan sitten kolmosvuoden lopulla ne kaikki. Lisäksi opetuskieli on englanti, äikkää ja ruotsia lukuunottamatta, mutta mikään kieliohjelma IB ei ole, vaan ekan vuoden alkaessa kaikkien odotetaan osaavan englantia niin, että pärjäävät (onneksi Suomessa lukion täytyy kestää kolme vuotta, eli meillä oli aikaa käydä pre-IB -vuosi ja vahvistaa niitäkin taitoja).

Tuossa oli pintapuolinen kuvaus, mutta millaista se oikeasti on? Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että se on vain työtä työn päälle ja stressiä stressin päälle, eikä todellinen urakka ole vielä edes alkanut, mutta on siinä kyllä muutakin. IB on kyllä vertailussa ehkä rankempi kuin kansallinen ohjelma, sillä meillä on valittujen aineiden lisäksi vaikka mitä muutakin: CAS, ToK, IAt, EAt, EE, Group 4 project, jne. jne. (Jos kiinnostaa mitä nuo kaikki lyhenteet tarkoittavat, ne löytyy varmaan jostain IB:n oikeilta nettisivuilta paremmin selitettyinä kuin ehkä itse ikinä osaisin.)

Eli työtä on paljon, mutta silti se tuntuu minulle sopivalta paikalta, enkä osaisi enää muualle mennä. Onhan siitä ehkä hyötyä, jos kaikkien sekalaisten aineiden sijasta voi keskittyä lukemaan 5 tai 9 kurssia yhtä ja samaa ainetta. Jos siis oikeasti kiinnostaa jokin aine. Itse esimerkiksi tykkään siitä, miten valitsin Suomi A: kirjallisuuden, ja näiden kahden vuoden aikana koko äikkä koostuu vain kirjojen lukemisesta ja sitten niiden analysoinnista, minkä olen itse aina kokenut omaksi vahvuudeksi. Lisäksi olen ainakin kuullut, että siirtyminen IB:ltä yliopistoon on paljon smoothimpi. En tiedä siitä, miten hyvin yliopistot arvostavat IB:llä opiskelua, mutta monesta suunnasta olen saanut vakuutteluita siihen, että yliopiston opiskelutyylit on sen verran samankaltaiset IB:hen verrattuna, että ensimmäisenä vuonna kun muut opiskelijat vielä opettelevat uusia opiskelutyylejä, voi itse jo porskuttaa aika hyvin eteenpäin. Eikä kovin moni asia voi olla paljon haastavampaa aivoille ja mielenterveydelle kuin IB:llä opiskelu, joten kun täältä päästään, niin elämän voi siitä muuttua vain paremmaksi (toivottavasti).

Lisäksi koko IB-porukka on minusta mukava: ihmisiä tulee tietenkin Suomesta, mutta todella paljon myös erilaisista kulttuureista ja taustoista, ja kaikkia yhdistää ainakin se, että on edes jonkinlainen opiskelumotivaatio. IB on oikeasti työskentelyä, vaikeuksia tulee, ellei ole valmistautunut uhraamaan aikaansa opiskeluun - mutta ei joka ikinen IB:läinen mikään hikkekään ole. Niitä kyllä löytyy, mutta parempi olla heittelemättä sitä adjektiivia ympäriinsä. Oikeasti kaikki on vaan ihmisiä, jotka ei saa tarpeeksi unta, koska on valvonu myöhään a) tekemässä myöhässä olleita koulutöitä koska sitä ennen kaikki aika meni Netflixissä, tai b) bingettämässä Netlifixä. IB:llä uskallan jopa joskus olla oma kummallinen itseni, koska muutkin uskaltaa olla: esimerkiksi jotkut voi keskellä koulun käytävää katsoa Youtubesta ohjeita siihen, miten ihmiseltä aukaistaan kallo ja irrotetaan aivot, ja puoli käytävää tulee vain siihen katsomaan, että: "Nice."  

Toivottavasti tämä ei vaikuta liikaa mainokselta International Baccalaureatelle (kattokaa nyt kuinka hirveä nimikin!). Mun kuvailuun voi luottaa enintään 25% varmuudella ja muutenkin mun ohje on tällä hetkellä, että jos joku ehdottaa teille ysillä IB:lle menemistä, niin juoskaa siitä pois niin kauas kuin mahdollista. IB:llä on sanonta, että "me kärsitään täällä yhdessä", mutta vaikka siinä onkin sana "yhdessä", niin siinä mainitaan myös "kärsitään", ja koko paikka on loppujen lopuksi taidettu tarkoittaa henkisille masokisteille. Joukko, johon ilmeisesti allekirjoittanutkin kuuluu.

Tästä voi sitten siirtyä varmaan vain parempiin aiheisiin, eli mitä I Wonderlandissa tulee tapahtumaan! 

Vastaus: Ei kai mitään sen erikoisempaa. 

Aloitan nyt uuden kuukauden kirjoitushaasteessa ja ellen ole jo melkein puolessavälissä, niin pian olen, HUH! Luvassa on tässä kuussa ainakin aika monta sellaista juttua, joihin olen suunnitellut, että otan muissa tarinoissa esittelemiäni hahmoja, teen niille jonkin BuzzFeed-testin (tai jonkin muun) ja väännän siitä sitten jotakin. Tässä tuo selitys kuulostaa kummalliselta, mutta näette sitten todellisuudessa paremmin. Joten pitäkää sitä silmällä!

Lisäksi kirjoitan tasaista vauhtia Kylmän Veren Kaupungin neljättä lukua. Tuntuu siltä, että kirjoitan aina hirveän hitaasti lukuja tarinoihini, jo ennen kirjoitushaastettakin, mutta se voi johtua ehkä vain siitä, että minun luvut sattuu vain olemaan niin nälkävuoden pitkiä. Toivottavasti jaksan vielä tänä iltanakin vähän kirjoittaa; olen hyvässä vauhdissa jo toivottavasti luvun puolivälin ylitse ja sen jälkeen voin syöksyä päätä pahkaa joko viidenteen lukuun tai kirjoittamaan Puoliksi Jumalatarta! 

Winter is coming, try to survive,

yours truly,


 - Ai | Kommentoi 42 questions
19.10.2018 22:43 | Ai

Valeria Footprintsistä tägäsi minut bamin tekemään kysymystagiin ja tietenkin minun piti mahd. pian siihen vastata! Katselin hieman minne tägi oli levinnyt ja ainakin UnisiipiAkit4Pelkotuoksu ja Lakritsipiippu on tähän mennessä siihen vastanneet (ja tykkäsin ainakin itse lukea ne kaikki läpi, siksi ne tähänkin laitoin). 

Itse taidan tällä kertaa muistaa tägätä joitakuita, eli jos vain itse jaksatte, niin Bulletproof ja Shadowhunter, you're next!

1. Onko sinua nimetty jonkun/jonkin tietyn mukaan?

Tuskin, isot sisarukset siitä taisi äänestää ja vanhemmat sitten päättivät mikä ehdotuksista otetaan (olen vieläkin hieman suolainen siitä, ettei minusta tullut Anna-Sofiaa, vaikken ole niin varma sopisiko se minulle, mutta se on kaunis nimi).

2. Milloin olet viimeksi itkenyt?

Luultavasti parin viime päivän sisällä, en edes muista. Itken melkein aina, kun luen jotain kirjaa loppuun.

3. Kuinka monta lasta haluaisit hankkia?

Niin monta kuin niitä tulee, jos ikinä edes päädyn naimisiin, koska tuntuu epäilyttävästi siltä, että olen silloin jo aika vanha, eikä enää ehdi perhe kovin suureksi kasvaa. Enkä halua, että mahdolliset lapset joutuu olemaan yksin, sillä sisarukset on elämän suola.

4. Jos olisit joku muu, tahtoisitko olla ystävä itsesi kanssa?

Riippuu minkä luonteinen sitten olisin ja mille läheisyystasolle itseni kanssa päätyisin. Silloin kun uskallan oikeasti avautua, niin tulisin toimeen vaikka kenen kanssa, KUNHAN toinen on vain sen luonteinen, että uskallan tosissaan olla oma itseni.

5. Käytätkö paljon sarkasmia?

Omassa päässäni - koko ajan. Keskustelussa - riippuu kenen kanssa juttelen ja sopiiko sarkasmi keskusteluun.

6. Mikä on ensimmäinen asia, mihin kiinnität huomiota ihmisessä?

Ulkonäköhän on se, minkä ensiksi näkee, mutta ehkä mun mielipiteen ihmisestä määrittää sen mielenkiintoisuusaste - ne pienet yksityiskohdat niitten aidosta luonteesta, jotka tihkuu läpi, määrittää sen kiinnostaako ne mua ihmisinä taikka ei.

7. Mikä on silmiesi väri?

Vihreä, mutta ehkä vähän siniseen vivahtava.

8. Kauhuelokuvat vai onnelliset loput?

Onnelliset loput yleensä, sillä jos jostain kirjasta tai elokuvasta jää lopussa ahdistunut olo, niin nope. Oli loppu onnellinen tai surumielinen, niin tarvitsen mun katharsiksen, että voin jatkaa elämässä eteenpäin, muuten jään vellomaan kaikkiin niihin tunteisiin.

9. Lempituoksusi?

Maan alla olevat tilat, sekä konehallit <3

10. Mikä on kaukaisin paikka, missä olet ollut?

Luultavasti Viron Saaremaa.

11. Onko sinulla erikoistaitoja?

 En keksi mitään todella jännittävää, mutta voisi sanoa että luen ainakin keskivertoa nopeammin ja enemmän, eli ainakin yli 120 kirjaa vuodessa. Ehkä sen voi laskea erikoistaidoksi, koska opin lukemaan jo ennen eskaria enkä sen jälkeen ole lopettanut :D

12. Missä olet syntynyt?

Kuusamossa (taidan uskaltaa tässä sanoa, koska en asu siellä enää ja mitä pahaa edes on lopulta jos sanon)

13. Mikä on horoskooppimerkkisi? Uskotko horoskooppeihin?

Oinas, enkä oikein usko, olen hieman liian skeptinen niitä varten ja olen kuullut sen verran astrologian epävarmasta historiasta, ettei se ole kasvattanut mun luottoa niihin.

14. Onko sinulla harrastuksia?

No, lukeminen ja kirjoittaminen ainakin - ilmiselvästi. Lisäksi nautin piirtämisestä ja kaikella käsillä tekemisestä (leipomisesta, ompelemisesta, kutomisesta, veistelystä, you name it). Lisäksi tykkään opiskella kieliä, tällä hetkellä itseopiskelen epäaktiivisesti iiriä ja latinaa.

15. Omistatko lemmikkejä?

Mustan kissan, jota kaikki muut kutsuu Texiksi  (lame), mutta minä Örkiksi, koska se on todellinen peto (trust me). Samaan aikaan se on kuitenkin maailman hellyttävin olento ja tekisin mitä vain sen hyvinvoinnin eteen.

16. Onko sinulla sisaruksia?

Jep, olen todella isosta perheestä, joten sekä siskoja että veljiä löytyy. Ja niitä on muuten monta (lukumäärää en silti paljasta).

17. Mitä tahtoisit tehdä, kun olet vanhempi?

Eläinlääkäri on mun haave no. 1, mutta toisaalta jos joku haluais maksaa mulle kirjojen lukemisesta, niin hit me up, I'm yours!

18. Kuka oli sinun ensimmäinen paras ystäväsi?

Mun serkku, jonka kanssa me leikittiin (tapeltiin?) jo niin pienenä etten edes muista. Ja vieläkin ollaan samassa ystäväporukassa, parhaita ystäviä on vaan tullut lisää.

19. Kuinka pitkä olet?

160 cm ja jos joku väittää mua pieneksi niin olen valmis lyhentämään niitä vaikka väkivalloin (no ehkä kuitenkaan en, mutta parempi olla riskeeraamatta). 

20. Mikä on mielestäsi huonoin asia itsessäsi?

Tällä hetkellä se, että haluaisin olla ulospäinsuuntautuneempi ja tutustua ihmisiin enemmän, mutta silti melkein joka kerta kun voisin sosialisoitua, niin palaankin takaisin omaan kuoreen ja pakenen omaan kämppään omaan rauhaan lukemaan kirjoja ja ärsyynnyn siitä sitten jälkeenpäin. (Niinku? Miten mun on tarkotus saaha joskus poikaystävä? Jos en puhu kellekään??)

21. Hauskin hetki kouluajoilta?

Se ku leikittiin alakoulussa kaveriporukalla soturikissoja ja villihevosia ja susia ja oli hauskaa, varsinkin koska olin meistä kaikista vanhin ja en jaksanut olla oman ikäisteni kanssa koska en ollut valmis olemaan "iso" vielä. Enkä ole vieläkään, jos joku haluaa leikkiä mun kanssa soturikissoja niin let's go!

22. Kuinka monessa eri maassa olet käynyt?

Kolmessa kai.

23. Mitkä ovat suosikki- ja inhokkiaineesi koulussa?

Suosikit: hissa ja kuvis, inhokki: matikka

24. Minkä nimen antaisit/olet antanut lapsellesi/lapsillesi?

Tytölle ehkä ainakin Silva on ehdoton ja pojalle Markus tai Mikael.

25. Mitä urheilulajeja harrastat/olet harrastanut?

Jousiammuntaa, vaellusta, vatsalihastreenejä ja joogaa. En ole oikein sporttinen, varsinkaan joukkuelajeissa.

26. Mitkä ovat sinun suosikki YouTube-kanavat?

En katso melkein mitään muuta kuin booktubea ja siellä suosikkeja on ainakin InsaneReader, Little Book Owl, Piera Forde, jessethereader ja SnowWhiteAndTheSevenShelves.

27. Lempimuistosi lapsuusajoilta?

Ehkä aina kun innostuin jostain uudesta jutusta kirjoittamaan (mulla on vaikka kuinka monta journalia täynnä jotain randomia, mutta olen ylpeä niistä)

28. Kuinka kuvailisit pukeutumistyyliäsi?

En missään nimessä halua olla basic, vaan kartan kaikkia sen hetkisiä muotivillityksiä kuin ruttoa. En omista oikein hirveästi vaatteita, vaan haluan luoda oman tyylin, jossa rakastan joka ikistä vaatetta, koska se näyttää kivalta mun päällä ja siinä on jotain mukavaa mistä tykkään. En kuitenkaan ole mitenkään räväkkä, vaan pukeudun aika rauhallisesti. 

29. Mikä puhelin sinulla on? (iOS vs. Android?)

Android all the way!

30. Kerro paha(t) tapasi!

Tuomitsen kakkia ihmisiä mun ajatuksissa tosi karusti ja tunnen siitä samalla häpeää koska ihmisillä on oikeus olla semmosia kuin ne on (mutta silti raatelen niitä mun ajatuksissa, koska siellä mun mielipiteet ei voi niitä satuttaa). Ehkä se on joku outlet, koska muuten oon usein ehkä hieman ylikilttikin, mutta en missään nimessä mikään puhtoinen pulmunen.

31. Kolme asiaa, jotka ärsyttävät sinua?

Feikit ihmiset (ja feikit ihmiset tuntee varmaan samoin mua kohtaan koska näen niitten läpi), kylmyys ja kun jotkut ihmiset ääntelee lähistöllä silloin kun olen aivan ylivirittynyt tai vaan haluaisin hiljaisuutta (ihmiset ei voi edes kuvitella, kuinka monta kertaa olen ollut hiuskarvan varassa vetää jotakuta kuonoon saadakseni ne tukkimaan turpansa - minunhan piti olla kiltti ihminen)

32. Kolme asiaa, jotka saavat sinut iloiseksi?

Se kun saan sorkkia jotain haavoja tai puhkoa paiseita (I know, disgusting, mutta siksi tahdonkin eläinlääkäriksi - pakkohan mun on johnkin mun sosiopaattisia taipumuksia hyödyntää), se kun oon kunnon lukufiiliksissä ja kun saan keskustella syntyjä syviä ystävien tai muitten ihmisten kanssa.

33. Mitä sinulla on mielessä?

Että kaikki muut on koko talossa varmaan jo nukkumassa, mutta mulla pitäis vielä saada tämä loppuun ja hiipparoida iltapalalle. 

34. Onko sinulla joitain kykyjä? 

Yliajattelu kai: osaan tulkita ihmisiä aika hyvin, koska käyn mielessäni läpi kaiken mitä ne voi tarkottaa ja mitä ne ehkä haluais, sekä aina kun jotakin tapahtuu, niin käyn läpi kaikki mahdolliset skenaariot enkä sitten ylläty, kun joku niistä käy toteen - koska mähän tiesin että näin tulee käymään.

35. Yksi sana joka kuvailee sinua?

INFJ (on todella rauhoittavaa tietää, ettei ole yksin ja kummajainen)

36. Mikä on lempisanontasi/quotesi?

Quisquis amat, valeat. Jokainen joka rakastaa, kukoistakoon. (kirjotan sen aina latinaksi mun käteen, koska ihmiset on kirjottanu sitä jo 2000 vuotta Pompeijin seiniin ja haluan muistuttaa itelleni, että rakkaus elämää, itseä ja muita ihmisiä kohtaan on tärkeämpää kuin mikään muu)

37. Oletko introvertti vai ekstrovertti?

Introvertti, mutta koska mulla aina välillä on energiaa olla ihmisten kanssa enkä väistele esiintymistä kovin paljon, niin jotku vois luulla ekstrovertiksi.

38. Oletko oikea- vai vasenkätinen?

Vasenkätinen ja ylpeä siitä koska woah, se tekee musta paremman kuin kaikki muut (sarcasm

39. Oletko mielestäsi hyvä kokki?

Kyllä mun ruoka syötävää on, mutta leipominen on mun juttu, koska rakastan syödä ja tehdä kaikkea makeaa.

40. Jos raha ei olisi esteenä, mitä ostaisit itsellesi syntymäpäivälahjaksi? 

Kirjoja tai tontin, jossa on metsää ja vettä ja niittyä ja jonne voisin rakentaa sitte mun talon. 

41. Jos voisit asua missä tahansa, missä asuisit?

Mun itsesuunnittelemassa minikodissa, jossa jo periaatteessa asunkin omassa mielikuvituksessani.

42. Mikä on lempiaamiaisesi?

Kaakao ja leipä. 

Huh! Kestipä siinä kauan. Mutta sainpa ykösellä tehtyä, ainakin. 


( Päivitetty: 19.10.2018 23:39 )

 - Ai | Kommentoi Mitä sulle kuuluu, mulle kuuluu hyvää (tai jotain sinne päin)
01.10.2018 14:58 | Ai

"Mort was already aware that love made you feel 

hot and cold and cruel and weak, but he hadn't realized

that it could make you stupid."

- Terry Pratchett, Mort

Hämähäkinseitit ja pölypallerot ovat näköjään ehtineet alkaa kertyä tännekkin nurkkiin, joten aika vähän piipahtaa täälläkin, kunnes unhoitan koko paikan taas puoleksi vuodeksi...

Lokakuu ja halloween edessä, koeviikko viimeinkin takana, elämä hymyilee... paitsi miksi pitää jo nyt olla niin kirotun kylmä?! En tiedä miten selviän talvesta hengissä, jos jo nyt sormet ja jalat tuntuvat jäätyvän kymmenen minuutin pyöräilymatkalla kouluun. Eli jos katoan täältä yhtäkkiä tulevien kuukausien aikana, voitte olettaa, että olen viimeinkin jäätynyt hengiltä, sillä ihmisten ei ole ilmeisesti sallittua talvehtia, kuten karhut ovat tajunneet järkevimmäksi vaihtoehdoksi jo kauan sitten. Okei, ei kylmyys oikeasti niin iso juttu ole minulle (onpas), ja sitähän kestääkin vain seuraavat 5 kuukautta!

Mutta ai niin, ehkä teillä kiinnostaa (jos kiinnostaa) enemmän, mitä täällä tapahtuu tai pikemminkin tulee tapahtumaan. Annapa kun kurkistan kristallipallooni ja vilkaisen hiukan tulevaisuuden verhojen taakse. Ehkä tekin saatte pienen aavistuksen siitä, mitä ylläpitäjän mielessä oikein liikkuu.

182,5 päivän kirjoitushaasteesta ei tarvitse paljon puhua. Täytyy vain hehkuttaa täälläkin, että itselle tulee ainakin jo nyt voittajafiilis, koska neljä kokonaista kuukautta kirjoittamista on jo purkissa (1/3 vuodesta, woah!!). Koulusta huolimatta, kirjoittamaan on näköjään aina ehtinyt, ja vaikka ei oikein ehtisikin, niin silti jostakin saattaa tupsahtaa surkeita pikku haikukyhäelmiä (oikeasti pidän niistäkin, koska olen niitten ylpeä äiti ja virheistään huolimatta sain ne kuorittua jostain aivojeni sisäkerroksista).

Aloitin viimeinkin viime kuussa Kylmän Veren Kaupungin uudelleenkirjoittamisen ja ensimmäinen luku on nyt tehty. Mikä on suuri helpotus, sillä minun ei tarvitse enää irvistää, aina kun ajattelenkin sen vanhaa ensimmäistä lukua, sillä se on jo nyt hiukan parempi. Ideoita siihen tulvii ovista ja ikkunoista ja saatan päätyä muokkaamaan juontakin vielä hiukan mielenkiintoisemmaksi, mutta sitä ennen aion vielä käydä läpi ne pari seuraavaakin lukua, että ne olisivat tällä hetkellä parhaimpia mahdollisia versioita itsestään. Ehkä sen jälkeen, jos on innostusta edelleen ja lokakuu jatkuu, niin kirjoitan sinnekin jotain uutta, sillä Kylmän Veren Kaupunki passaa minusta kuin nenä päähän lokakuun halloweenmaiseen tunnelmaan...

Muihin tarinoihin sitten ei varmaan ole lähiaikoina tulossa mitään sen suurempaa, sillä vaikka ideat niihin elävät koko ajan mielessäni elämää, niin niihin ei kuitenkaan ole ehkä aikaa paneutua nyt. Letters from Chalinean maailmaan minulla on kesken pieni piirrustus, joka olisi ensimmäinen kuva elonista, mutta se on ollut kesken jo pari viikkoa (lue: kuukautta), joten se tulee tänne joko pian tai sitten viiden vuoden kuluttua.

Jos jaksoit lukea tänne asti, niin onnittelut! (Jos tätä edes kukaan muu lukee kuin minä) En osaa päättää blogipostauksia luonnollisesti, joten kuvitellaan, että tässä on joku hieno lopetus ja voit jatkaa matkaasi syvemmälle I Wonderlandiin (tai jos olet paluumatkalla, niin olen tosissani pahoillani mahdollisista aiheuttamistani henkisistä vaurioista).

Joten tuota... heippa? Bye? Öö... näkemiin? Okei, just go.


 - Ai | Kommentoi Author trivia tag
08.08.2018 18:53 | Ai

Minut tägättiin Romukopasta vastaamaan pariin aika kivaan kysymykseen, joten tottakai nyt piti pikimmiten vastata!

1. Noloin juttu, jonka vanhemmat ovat kertoneet sinun pienenä tehneen?

En tiedä tarkalleen mikä osa on vanhempien tai pikkuveljen kertomaa ja mikä omaa muistiani, mutta kerran reippaasti alle kouluikäisenä leikin saunassa saippualla (levittelin sitä oikein antaumuksella alalauteille koska wheeee, liukasta) ja aiheutin sen, että pikkuveli lensi pää edellä laattakivilattialle ja tuli keskellä yötä tk:sta takaisin viiden tikin ja tähän päivään asti säilyneen kivan otsa-arven kanssa. Pikkuveli väitti, että minä tönäisin sitä, mmmutta itse en muista sellaista joten... Ei erityisen noloa, mutta olen mukiloinut vahingossa pikkuveljen päätä myöhemminkin mm. lapiolla (pikkuveli on kyllä itsekseenkin onnistunut iskemään päänsä milloin mihinkin, hänellä näyttää olevan luonnollisia taipumuksia).


2. Hölmöin haaveesi?

Asua minikodissa pellon/metsän keskellä + minikodin seinät on joko tehty kirjoista tai vuorattu kirjoilla. En tiedä miten silloin saisin niitä luettua, mutta kysehän oli hölmöimmästä haaveesta, eikö totta?


3. Asia, jonka luulit olevan totta, vaikka se ei ilmiselvästi ollut?

(Unohdin alun perin vastata tähän, mutta en vielä parinkaan päivän kuluttua muistanut tähän vastausta, joten antaa olla. Olen kyllä aika useastikin luullut jotenkin väärin, mutta esimerkkiä en nyt muista)


4. Plan B:si, jos tavoitteesi/haavesi ei toteudukaan?

Jos en pääse unelma-ammattiini, rupean psykologiksi ja/tai epäviralliseksi noidaksi ja muutan pohjoiseen, jossa elän tunturin päällä omavaraisesti ja teen psykoanalyyseja poroille. Tai jotain sinne päin...


5. Harrastuksesi, jota et kirjaa "harrastukset" kohtaan kyselyissä?

Jouskailu. Se siis tarkoittaa, että käyn mielessäni keskusteluja joko fiktiivisten tai tuntemieni henkilöitten kanssa esim. iltaisin nukkumaanmennessä tai kun teen jotain työtä, joka ei vaadi 100% keskittymistä. 99,9% keskusteluista on sellaisia, etten tule niitä ikinä oikeasti käymään, mutta on vain hauskaa "kertoa" ja "pohtia" asioita ystävien tai ihailemieni ihmisten kanssa, vaikka he eivät olekaan oikeasti paikalla. Fiktiivisten henkilöitten kanssa teen usein niin, että aloitan päässäni oman jatkotarinan, luon itselleni oman hahmon jota edustan ja seikkailen sitten eri henkilöitten kanssa heidän maailmassaan. Harrastan jouskailua oikeasti tosi, tosi paljon, mistä johtuu että saatan aina välillä vaikuttaa olevani aivan omissa ajatuksissani. Usein odotan melkein koko päivän, että pääsisin taas nukkumaan ja jatkamaan mielessäni jatkotarinaa, jos se on oikein kivassa kohdassa.


6. Asia, josta ensin ajattelit, ettet varmana halua edes kokeilla, mutta sitten rakastuitkin siihen?

Pienenä olin todella nirso ja olen opetellut aika kauan ja ihan hyvin tuloksin olemaan avarakatseisempi uusia makuja kohtaan. Tärkeimpänä askelmana muistan ehkä sen, kun joksus fetajuusto oli meidän perheessä uusi asia ja oikein sanoin isosiskoille, etten ikinä syö sitä ja että se on varmasti pahaa. Vasta joskus myöhemmin, kun tein siskon kanssa salaattia ja sain pilkkoa halloum-juuston (ei aivan sama asia kuin fetajuusto mutta eikö se ole aika samantyylistä) ja se tuntui kivalta kädessä. Minulle on niin iso osa syömiskokemuksesta se, että miltä se tuntuu suussa joten kun viimein suostuin maistelemaan fetajuustoa sen jälkeen, rakastuin siihen, miten se halkeaa puraistessa ja on kirpeän viileää.

Huh! Olipa yllättävän vaikea keksiä vastauksia, mutta todella hauskaa myös. Ketään en ehkä ehdi ainakaan vielä tägätä, sillä pitäisi kirjoittaa muitakin juttuja ja olen laiska, mutta kuka vain on kiinnostunut niin voi vaikka tsekata alkuperäisen tägin ja vastata itsekin. 

 


( Päivitetty: 13.08.2018 19:00 )

 - Ai | Kommentit (1)Kommentoi En ole kuollut! (vaikka melkein toivon että olisin)
08.08.2018 18:16 | Ai

Heinäkuu meni, sain kaikki kirjoitukset kirjoitettua, kaikki vaikutti menevän oikein hyvin ja sitten... poof, katosin.

Mutta kaikelle on selitys.

En hylännyt kirjoittamasta 182,5 päivän kirjoittamishaastetta vain sen takia, että mielenkiintoni lopahti, vaan elokuun alussa muutimme tavaramme siskon kanssa uuteen kämpoään ja unohdin läppärin melkein viikoksi sitten kämpälle. Nyt olen siis taas oman rakkaan läppärini seurassa ja tartunkin pian taas härkää sarvista ja jatkan kirjoittamista ja piirtämistä kuin ennen konsanaan - tai toivottavasti paremmin.

Mitäs muuta minulle sitten kuuluu? No, esimerkiksi vaikka sitä, että tosiaankin muutimme siskon kanssa samaan kämppään, ja koulu pitäisi jatkuman huomenna. Viime vuonna asuin kimppakämpässä jonkun puolitutun kanssa, jonka kanssa pystyi kyllä asumaan mutta persoonat ei täsmänneet kovin hyvin yhteen, joten tulee varmaan paljon hauskempaa ja mielenkiintoisempaa asua jonkun ehkä hiukan liiankin tutun tyypin kanssa. Lisäksi meillä on seurana siskon musta labbis, joten minuunkin voi tulla jotakin aktiivisuutta, kun lenkittelen sitä aina välillä. Se taas voi näkyä täällä siinä, etten ehdi kirjoittamaan niin paljon. Mutta pärjätään sillä ajalla mitä saadaan riivittyä. 

Koulun alkua odotan itseasiassa ihan hyvillä mielin. En tiedä olenko sanonut missään täällä, mutta käyn englanninkielistä ja kansainvälistä IB-lukiota, ja edellinen vuosi (joka oli minulle siis ensimmäinen lukiovuosi) oli vasta jokin ihme valmistava vuosikurssi, jotta nyt pääsisimme kaksivuotisen IB:n raiteille. Totta puhuen en varmaan olisi selvinnyt tännekään asti ilman Pre-DP:tä, sillä IB on sen verran erilainen kuin tavallinen suomalainen lukio, että aika hukassa olisin ollut ensimmäisen vuoden alussa - kieliongelmista puhumattakaan. Mutta nyt on kiva, kun saa jo tuttujen tyyppien kanssa mennä "aloittamaan" omaa varsinaista lukiota.

Tämän päivän aioin siis viettää vielä kaikessa rauhassa kämpällä lukien, mutta jotenkin päädyin kävelemään 10 km pitkin kaupunkia epämukavissa korkeakantaisissa kengissä (tuloksena haava varpaankynnen reunassa, yksi rakko ja sairaan kipeät jalkapohjat). Päädyn aika usein tekemään asioita hetken mielijohteesta, mutta aina niitten seuraukset eivät ole mitenkään miellyttävät. Aluksi kävin nimittäin vain lenkittämässä koiraa, sitten kävin uuden reissun katsomassa, oliko siskoni pyörä vielä puolen vuoden jälkeen veljen kämpän pihalla (no ei ollut, kiitos vain random pyörävarkaat) ja siinä vaiheessa ajattelin, että kun olin kerran kämpältä lähtenyt, voisin vielä kävellä kaupungin toiselle puolelle yhden paperin ja paluumatkallahan voin pysähtyä kirjastossa lainaamassa pari kirjaa... ja siitä päädyin tähän tilanteeseen, jossa en todellakaan halua nousta enää sängynpohjalta ennen huomisaamua. 

Joten tunnelmat eivät tällä hetkellä ole aivan täydellisen valoisat, mutta eivätköhän ne siitä parane, kun pääsen kirjoittamaan ja kirjojen kimppuun!

Good day for y'all!


 - Ai | Kommentoi Ei kaikki voi mennä aina hyvin
11.06.2018 19:47 | Ai

"  'Hyvistä miehistä ei tule legendoja,' Elend sanoi hiljaa.

'Hyvistä miehistä ei tarvitse tulla legendoja.' Vin avasi silmänsä ja katsoi Elendiä.

'He osaavat muutenkin toimia oikein.' *

-Brandon Sanderson, Ylenemisen kaivo

Tänään tuntui ensimmäisen kerran siltä, että meh, ei mulla oikeasti haluttaisi edes kirjoittaa. 182,5 päivän kirjoitushaaste on mennyt muuten hyvin ja olen saanut positiivista palautetta, mutta silti alun vauhti alkaa hidastua. Huomaa ehkä edellisestäkin Kirjoituspätkästä, kun menin aidan matalimmasta kohdasta ja listasin vain viisi eriskummallista pojan nimeä ja se on niin minimityötä että ihan hävettää. Mutta siltikin oli jo odotettavissa että innostus laantuu. 

Tässähän kohtaa sitä mitataan varsinaisesti se kestävyys ja kuinka valmis olen sitoutumaan kirjoittamiseen ja johonkin näin pitkään projektiin. Kuitenkin jotain innostusta tuo se vuoden päässä siintävä maaliviiva, mutta pitäisihän sitä jotain tavoitteita tähän matkan varrellekkin hankkia, muuten tulee aika tuskastuttava vuosi. 

Kesäloma on kyllä alkanut ihan mukavasti. Karkasin koulusta (luvan kanssa) vähän aiemmin jo, kun mitään varsinaista ohjelmaa ei enää koeviikon jälkeen ollut, joten sain pari kotonalojumispäivää ennen kesätöitten alkua. Eipä siinä mitään, kyllä kesätöissäkin on ollut ihan mukavaa, ja ei ne onneksi edes kestä kuin enää tämän viikon loppuun. Oli kuitenkin karua huomata, että niin paljon kuin lomaa odotinkin, "koska silloin ei ole kotitehtäviä ja saa vai lukea ja lukea", mutta olen lukenut tyrmistyttävän vähän ja onko se aina ollut tällaista?

Ehkä on tärkeintä se, että saa rentoutua kesällä koska on lopulta niin montaa muutakin tekemistä, että ehtiihän sitä lukea sitten syksyllä ja talvella. Siltikin tuntuu hiukan kolkolta, että vaikka on tottunut kuukaudessa lukemaan yli kymmenen kirjaa, nyt luettuja kirjoja on kertynyt yksi ainoa ja kuukausi lähenee jo puoliväliä.

Muista kirjoituksista täällä voisi ehkä vielä mainita. Ajattelin jo etukäteen, että 182,5 days of Writing poistaa minulta energiaa kirjoittaa muita tarinoita ja niin se saattaakin tehdä. Sitä on siltikin vähän vaikea arvioida, koska en enää muista, kuinka usein kirjoitin uutta lukua tavallisesti (välillä ärsyttää, kun aivot aina uuden rutiinin astuessa voimaan unohtavat tyystin edelliset rutiinit). Mutta toisaalta pitkällä tähtäimellä siitä voi olla hyötyä muille tarinoille, sillä koska pakottaudun tulemaan tänne aina joka toinen päivä, samahan minulla on jäädä kirjoittamaan aina vähän jotakin muutakin. 

Puoliksi Jumalattaren seuraava luku edistyy hitaasti mutta varmasti. Siitä on tulossa taas aika pitkähkö (minulla ei oikeasti ole aavistustakaan enää mikä on luvun normaalipituus ja mikä on tavallista pitempää tai lyhyempää), mutta osasin ehkä odottaa sitä jo vähän. 

Seuraavaksi siirryn ehkä taas Letters from Chalineaan. Se oli hetken aikaa aivoissani lomalla, mutta edellisenä iltana tajusin miettiväni sitä taas. Voisi innostaa lukijoitakin kiinnostumaan siitä, jos se olisi yleensä edes siinä vaiheessa että siitä voisi muutkin kuin minä tajuta, että mitä on tekeillä ja edes jotain yleistä tapahtumista ja miljöistä ja hahmoista.

Kylmän Veren Kaupungin alun muokkaaminen on sitten jossain hamassa tulevaisuudessa sen jälkeen tulossa. Mutta en tosiaankaan voi jatkaa sen kimpussa uusia lukuja, ennen kuin olen saanut alun korjattua, sillä se hiukan kökkö alku tuntuu ärsyttävältä ihottumalta jota ei yllä raapimaan ja pitäisi vaivautua tekemään jotakin isompaa, että se kutina helpottuisi. (Kaunis kielikuva)

Mutta olen ehkä jo lykkinyt tämän päivän tarinan kirjoittamista ihan tarpeeksi. Sainpa sentään jo tämän verran kirjoitettua, samahan se on mennä kirjoittamaan sinnekkin... Ja sitten vielä Puoliksi Jumalatarta... tai jotain.


 - Ai | Kommentit (1)Kommentoi Go big or go home
21.05.2018 17:04 | Ai

"That awkward moment when you jump out a window because your friend jumped

out a window, then you remember that your other friend can fly."

-Rick Riordan, The Ship of the Dead

Se tunne kun ensiksi elää elämäänsä ja sitten yhtäkkiä jostakin pienestä asiasta syttyy innostus ja haluaa yhtäkkiä kokeilla jotakin täysin uutta vaikka tietääkin, että se ei tule onnistumaan, mutta haluaa siltikin yrittää. Jep, minulla on juuri nyt se olo.

En ole koulujuttujen takia ehtinyt tänne kovin useaan otteeseen nyt parin viime viikon aikana, mutta tänään palautin jo viimeisetkin esseet ja tehtävät, joten edessä ei ole enää kuin koeviikko ennen (oi ihanaa...) KESÄLOMAA. 

Tätä vapautusta juhlistaakseni päätin ehkä kaksikymmentä minuuttia sitten, että aloitan kirjoittamaan uudenlaista sisältöä tänne. Pinterestiä selaillessani törmäsin Pelky Sistersin 365 days of writing - kirjoitusinspiraatioihin ja olin aivan että: "Ai tämä on joku juttu? Mielenkiintoista." Pienen taustatutkimuksen jälkeen päätin kokeilla heidän inspiraatioittensa pohjalta omanlaistani 182,5 päivän kirjoitushaastetta.

Jep, vähensin 365 puoleen - osittain laiskuudesta ja osittain siksi, että saisin lopulta kirjoitetuksi jotakin muutakin.

Homman nimi on siis se, että joka kuukausi, tästä päivästä alkaen vuoden verran (21.5.2018 - 21.5.2019) aion kirjoittaa 15 kertaa kuukaudessa lyhyen tarinan pätkän, joka on valittu Pelky Sistersien kirjoitushaasteesta. Aion edetä kuukausittain myös niin, että valitsen kyseisen kuukauden promptsit niiden noin 30 joukosta, jotka on alun perinkin osoitettu sille kuukaudelle.

En mene lupaamaan, että tulen onnistumaan tässä täydellisesti tai mitään, mutta saan tästä kokemuksesta varmasti aika paljon, jos onnistun. Toivon, että tästä tulee mahdollisille lukijoillekkin jotakin iloa ja mahdollisesti innostusta itsellekin kokeilla jotain vastaavaa.

Täytyy vain sanoa, että tästä tulee mielenkiintoista.


 - Ai | Kommentoi So here's what's up
18.04.2018 21:15 | Ai

" "It is not natural for women to fight."

"It is not natural for someone to be as stupid as he is tall, and yet here you stand." "

-Leigh Bardugo, Six of Crows

Well, vihdoinkin se kevät tuli!

Vihdoinkin viimeinen jakso, lintujen laulu, viimeiset koulutehtävät, vesipurot, kevätstressi, nelisivuiset esseet, kirjoitustressi, koulustressi, motivaation puute... Ah, tätä sitä on odotettu!

No, on tätä oikeasti odotettukin, aurinkoa ja kaikkea, mutta kirjoittamaan ei kuitenkaan niin paljon ehdi. Ainakaan niitä asioita joita oikeasti haluaisi vain kirjoitella, ei pelkkiä koulujuttuja. 

Okei, kaikki on kyllä kiinni siitä, mitä itse valitsin. Valitsin tässä kuussa osallistua vuodenaikaan liittyvään lukumaratoniin (niin kuin en jo ennestään lukisi ihan tarpeeksi ja tarvitsisi innostaa tai jotakin), mikä meni kyllä aika hyvin. Törmäsin pariin uuteen suosikkikirjaankin, Leigh Bardugon Six of Crows- duologia niistä kärkisijalla. Ehkä siksikin on vaikeaa löytää inspiraatiota kirjoittaa, kun tunteet on vieläkin aivan murskana kaikesta siitä emotioonaalisesta löylytyksestä mitä sain. On vaikeaa ajatella edes piirtämistä, koska sormet syyhyävät piirtelemään vain Kazia, Inejiä, Ninaa, Jesperiä...

(Here we go again)

Mutta minä yritän. Viikonloppu on edessä, ehkä minä saan silloin taas jotain aloitettua. Letters from Chalinea edistyi kuitenkin tässä aika vasta ihan mukavasti. Toisen "luvun" alku on mukavassa vaiheessa ja siitä on hyvä jatkaa. 

Seuraavaksi kuitenkin käännyn ehkä taas kohti Puoliksi Jumalatarta. Tai ehkä voisin viimeinkin uudelleenkirjoittaa sen Kylmän Veren Kaupungin alun. Se häiritsee välillä kuin joku kivi kengässä (eli sen sietää jotenkuten mutta haluaa tyhjentää kengän heti kuin mahdollista), joten hyökkään sen kimppuun niin pian kuin voin, I swear!

Ei kai tässä sen suurempia ilmoituksia itsellä (oliko alun alkaenkaan paljon). Mites teidän keväänn etenee? Ja ehdotuksiakin saa minulle antaa: mitä minun pitäisi kirjoittaa? Tai mitä haluaisitte että piirrän? 

(Arvostakaa interaktiivisuuden yritystäni, on niin helppoa joskus vain unohtaa että ihmisille voi jutellakin)

" "Why do you guys say that anyway? No mourners, no funerals? Why not just say good luck or be safe?"

"We like to keep our expectations low." "

-Leigh Bardugo, Crooked Kingdom 


( Päivitetty: 18.04.2018 21:41 )

 - Ai | Kommentoi Insert a good caption here
19.02.2018 17:18 | Ai

“We don't take orders from you, Sergeant." Quain said. "Your man tried to assassinate-"
"He isn't mine. My man has eyes that change color with the seasons.” 

-Maria V. Snyder, Scent of Magic: Healer #2

Entisestä blogipäivityksestä on sen verran aikaa, että eiköhän nyt olisi taas sopiva paikka valaista vähän tulevia suunnitelmia (jotka toivottavasti tulevat jopa toteutumaan).

Nyt keväällä tulee ehkä olemaan joko paljon aikaa kirjoittaa, jos en jaksa huolehtia koulunkäynnistä niin kovasti kuin syksyllä - toisaalta voin harhautua lukemaan taas kirjoja kuten tavallisestikin, mutta minä sentään YRITÄN olla täällä aktiivisempi. 

Innostusta Puoliksi Jumalattaren kirjoittamiseen olisi vielä aika lailla, mutta olen sellaisessa kohdassa, että nyt on vielä aikaa tehdä tarkempia ja suunnitelmia ja miettiä hetken, minne suuntaan minä edes olen koko tarinaa viemässä. Lisäksi minua häiritsee, koska en ole ehtinyt kirjoittamaan novelleista kuin yhden alkua ja toinen on vielä alkutekijöissään.

Letters from Chalineasta puhumattakaan. Alku minulla oli selkeänä mielessä, mutta koska tarinani sijoittuu aivan kokonaan keksitylle fantasiaplaneetalle, päätin etsiä netistä joitakin kysymyksiä, joiden avulla voin vielä varmistaa että maailman suunnittelu on tehty huolella - ja kysymyksiähän löytyi. Voi olla, että sen jälkeen kun olen keksinyt, miten maailma toimiii, saatan harhautua miettimään yhä pienempiä ja pienempiä seikkoja kuten ruokakulttuuria, kirjallisuutta ja kieliä, mikä tulee ehkä olemaan sitten aikamoinen ikuisuusprojekti, koska ainahan voi keksiä jotakin uutta. Toisaalta, tulen jatkamaan sitä niin kauan kuin minulla on kivaa sen parissa, joten vaikka teille ei ponnisteluistani välttämättä heruisi mitään ennen vuotta 2029, on minulla ollut ainakin hauskaa, joten kieltäydyn katumasta mitään. 

Kylmän Veren Kaupungin eteneminen on myös aika lailla jäissä, mikä on aika ikävää sen kannalta, sillä joka päivä tulee uusiakin suunnitelmia, joita haluaisin kehittää tarinoiksi. Mutta en kuitenkaan ole vielä luovuttanut sen kanssa, en lähimainkaan. 

Kaikkien kirjoitusjuttujen lisäksi minua polttelee aika kovasti piirtää jotakin lisää tänne. Puoliksi Jumalattareen olen piirtänyt parin leiriläisen yksittäiskuvia, mutta kokonaisia henkilöhahmotteluja minulla ei ole vielä ollut energiaa saati aikaa alkaa tehdä. Mutta ehkä siitäkin tulee vielä jotakin.

Tällaista siis tulee tapahtumaan tälläkin sivustolla/sen ulkopuolella/ylläpitäjänne ideoita ylipursuilevassa päässä. Se ongelma monissa ideoissa ja mielihaluissa on vain, ettei kaikille mitenkään näytä löytyvän aikaa. Ainakaan heti.

Valete, amicae!


( Päivitetty: 19.02.2018 18:02 )

 - Ai | Kommentoi Myöhäisiä toivotuksia ja päivitystä
04.01.2018 18:33 | Ai

"The pain of hope dying is worse than his fists and boots."

-Robin LaFevers, Grave Mercy-

Tässä sitä ollaan taas.

Joulu ja uusi vuosi on vilahtanut ohitse kuin pikajuna - ainakin minulla. Kaikkea on ollut niin paljon tekeillä, että hädin tuskin kärryillä on pysynyt, saatikka ehtinyt tänne kirjoittelemaan. Toivottavasti vuosi 2018 tuo kuitenkin mukanaan runsaasti tilaisuuksia kirjoittamiseen, piirtämiseen, suunnitteluun ja muuhunkin puuhailuun täällä, koulukiireistä huolimatta.

Inspiraatiota on, tällä hetkellä, erityisesti Puoliksi Jumalattareen. Olen viime aikoina lukenut uudelleen Rick Riordanin kirjoja ja sekös on vain lisännyt innostusta palata alkuteinivuosilta tuttuun maailmaan. Kun vain saisi heti kirjoittaa kaikki omien hahmojeni tarinat teillekin luetttavaksi, mutta vaikka päässäni vilisee toinen toistaan mielenkiintoisempia juonikuvioita, niitä ei ole kuitenkaan aivan niin helppo kirjoittaa ylös. 

Mutta sehän tässä on pointtina, että yritetään. 

Vielä hiukan myöhästyneet joulun ja uuden vuoden toivotukset teille kaikille, jotka tännekin eksytte näitä lukemaan!


 - Ai | Kommentoi Next chapter ja novelleja
08.10.2017 20:12 | Ai

"Now that's an ending. Prince tries to kill his princess," -.- 

"Luky Evil is here to save the day."

-Soman Chainani, The school for Good and Evil

Minä melkein edistyn Kylmän Veren Kaupungin kirjoittamisessa. Melkein.

Mutta mennäänpä asioiden edelle ja ryhdytään miettimään jo seuraavan tarinan aihetta. Sillä kyllä, sellainen on tulossa. Sillä mielikuvitukselleni eivät riitä pelkät salamurhaajat ja puoliveriset, vaan haluan suuremman kategorian aiheita, joista voin vuorotellen kirjoittaa.

(Se tarkoittaa ikävä kyllä myös sitä, että jos odotat innoissasi seuraavaa lukua johonkin tarinaan, voit saman tien tehdä olosi mukavaksi, niin odottelu sujuu rattoisammin)

En ole kuitenkaan ajatellut vielä mitään erityistä aihetta kolmannelle tarinalleni ja mielessäni on smaan aikaan paljon erilaisia ideoita ja ei mitään käyttökelpoista. Joten käytännöllisenä ihmisenä ajattelin iskeä taas kerran kaksi kärpästä samalla iskulla. 

Sillä jos joku tulee tänne vain katselemaan ja haluaakin äkkiä lukaista vain jotain pientä saadakseen esimakua kirjoitustyylistäni... voi surkea paikka! Minulla ei ole yhtisen yhtään novellia tarjolla! Ja hmmm... mitenhän asiaan voisi puuttua?

Okei, kaiken tämän epämääräisen höpinän jälkeen lyhyesti ja ytimekkäästi: 

20.10.2017 asti otan vastaan erilaisia ideoita ja aiheita novelleihin. Niitä voi antaa vieraskirjaankin, mutta suosittelisin tämän blogipostauksen kommenttiosiota. Aiheiden ei tarvitse olla sellaisia, että niistä saisi pitempää tekstiä aikaiseksi enkä välttämättä tule käyttämään kaikkia aiheita. Ja tietenkin tarvittaessa muokkaan ideoita minulle sopivammiksi. Mutta tässä on tilaisuutenne vaikuttaa! (Ja tietenkin sitten, kun on aika päättää että mitä minä alan oikeasti kirjoittamaan)

Ideoita ei ole teillä pakko keksiä, mutta uudet tuulet ideoinnissa eivät varmastikaan ole haitaksi! Mutta kiitoksia jo etukäteen!


 - Ai | Kommentoi Something is happening!
31.07.2017 16:16 | Ai

"Oh, we're playing nice now? Shall we have  tea first? Brew up a nice pot of kiss-my-ass?"

-Julie Kagawa, Rautakuningas

Tästä päivästä lähtien tulen koulukiireistä huolimatta olemaan aktiivisempi I Wonderlandissa, lupaan sen. Ja tähän lupaukseen on yksinkertainen syy  joka on:

Sain vihdoin ja viimein itselleni oman koneen, joten tulen olemaan vapaa kirjoittamaan tännekin ihan milloin haluan! (Vaikkakaan kaikki hetket eivät kuitenkaan ole täydellisen sopivia siihen tarkoitukseen)

Loma lähenee loppuaan ja tällä viikolla aion osaalistua kahden viikon lukumaratoniin mikä tulee nielemään hiukan aikaa myös, mutta luulisin ettei sitä huomaa täällä. Yritän edistyä ja edistyä Puoliksi jumalattaren kolmannessa luvussa mutta todellakin harkitsen, että pitäisikö minun halkaista tämä luku kahtia. Juttua riittää vain sen verran paljon. 

Mutta sehän nähdään mitä siitä tulee...


 - Ai | Kommentoi Hiljaista lipumista kesälomavaihteelle
11.06.2017 19:46 | Ai

"Sisin on tärkein. Sitähän hoetaan kaikkialla. -Mutta jos sisin olisi oikeasti tärkein, niin ei kai maahanmuuttajia, muslimeja, mustia, lihavia, laihoja, blondeja ja malleja kohtaan olisi ennakkoluuloja, tai jopa sortoa. Ei."

-Elena Mady, Varjo (Body Jumper #2)

Sen huomaa (ainakin minä) etten ole käynyt täällä hetkeen. Mutta älkää hätäilkö! En ole hyljännyt tätä paikkaa vielä.

Ilmoittelenpa vain ihan varmuuden vuoksi nyt tänne, että kesäloman rento meininki on napannut minut otteeseensa ja aurinkoisilta päiviltä ei ole ehtinyt edes koneen ääreen istahtamaan. En ole aloittanut siis vielä mitään seuraavaa kirjoitusta, mutta kyllä minä vielä ehdin (ainakin jankutan itselleni koko ajan niin).

Mutta toivon vain, että teilläkin on tällä hetkellä ja vielä edessäpäin paljon ihanaa kesää. Nauttikaa, koska Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen (kuten olen kuullut viisasteltavan "muutamaan" otteeseen -_-).

Mutta eipä sen kummempaa!

Kyllä minä vielä tästä...


 - Ai | Kommentoi Kesälaitumille
26.05.2017 12:12 | Ai

" You have to weed the garden before you can plant flowers,

must you not?"

- Rhiannon Thomas, Long May She Reign

Kesäloma! Ei monestikaan kuule yhtä ihanaa sanaa! (Ellei lasketa sanoja suklaa ja uni)

Koulu on siis loppu, ainakin minun osaltani, joten olen nyt teoriassa vapaa kirjoittelemaan tänne milloin haluan ja motivaatotakin riittää näin alkulomasta. 

Kesäloman alkajaisiksi julkaisinkin Kylmän Veren Kaupungin toisen luvun. Enjoy, y'all! 

Tänä kesänä aion lukea myös kunnon kasan (enimmäkseen enkunkielisiä) kirjoja, joten niistäkin varmaan saatan mainita blogissa tai cBoxissa. Toivottavasti ehdin vielä piirtääkin jotain.

Mutta täytyypä toivottaa teillekin hyvää kesää, ja jos jollakulla on edessä vielä koulunpenkin kuluttamista... kyllä ne viimeisetkin päivät menee aika äkkiä, usko pois! 

Toivottavasti ehdin vielä saada Puoliksi jumalattaren toisen luvun hyvään alkuun, mutta tärkeimmät asiat ensiksi!

*liihottolee pois kaivamaan pakasteesta jäätelöä*


( Päivitetty: 26.05.2017 12:33 )

 - Ai | Kommentit (1)Kommentoi Help me!
12.04.2017 12:32 | Ai

"The dwarves of yore, made mighty spells,

while hammers fell like ringing bells,

in places deep, where dark things sleep,

in hollow halls beneath the fells."

-J.R.R. Tolkien; Hobitti, eli sinne ja takaisin

Minne se minun motivaationi hukkui? Eilen olin vielä ihan innoissani ja ajattelin, että tänään minulla on aikaa vaikka kirjoittaa koko seuraava luku Kylmän Veren Kaupunkiin, mutta heh! Huomasin juuri että olenkin laskeutunut viivyttelyn suohon. Olen kyllä kirjoittanutkin, mutta yllättäen haluankin lukea Garth Nixin Sabrielia (lainasin juuri eilen kirjastosta), olla puhelimella, pelata Drakensangia, syödä suklaata, piirtää Varista, ja ylipäätään tehdä kaikkea muuta kuin kirjoittaa. (Siirsin jopa cBoxin toiseen paikkaan, check it out!) 

Oikeasti, olen pettynyt itseeni. En ole edes suunnitellut sen seuraavan luvun olevan pitkä! PAKKO saada itseä vähän niskasta kiinni. Ja jos en sitä kykene tekemään niin sitten piirrän kyllä tänne valmiiksi kokokuvan Variksesta. REALLY!

Okei mää ilmeisesti viivyttelen nyttenkin, kun yritän kirjoittaa tätä jotenkin hienosti.

Mutta miltä kuulostaisi, jos palkitsisin itseni aloittamalla kolmannen tarinan sitten, kun Kylmän Veren Kaupungin toinen luku on valmis? (Saisin silloin kyllä vain lisää töitä, mutta pitää harkita)

Okei. Nyt täytyy mennä kirjoittamaan. 

(Mutta haluanko minä edes aloittaa kolmatta tarinaa? Sitä ei voi tietää)


 - Ai | Kommentit (1)Kommentoi Takaisin ajan tasalle
08.04.2017 09:30 | Ai

"Far over the Misty Mountains cold,

to dungeons deep and caverns old,

we must away, ere break of day,

to seek our pale enchanted gold."

-J.R.R. Tolkien; Hobitti, eli sinne ja takaisin

Huomasin, etten ole muuten pitkään aikaan kirjoittanut mitään blogiin, joten ajattelin vähän pistäytyä täälläkin. On ollut mukava huomata, että joskus koulunkin koneilla ehtii käydä kirjoittelemassa tänne, ja se onkin auttanut minua edistämään Puoliksi Jumalattaren ensimmäistä lukua aika paljonkin.

Motivaatiota riittää, onneksi. Nyt alkoi pääsiäisloma ja yritän päästä tänne mahdollisimman usein tekemään jotain. Siivosin vähään kirjoituspöydän laatikoita ja törmäsin kirjoituskirjakätkööni, ja oli oikeasti aika ihana katsella vanhoja kirjoituksia, vaikkei niissä aina ollutkaan päätä eikä häntää. Ajattelin että voisin kirjoittaa tänne uusiksi joitain ideoitani mm. animaageista, vampyyreistä ja muista, mutta pitää katsoa. Oikeasti saattaisi olla ihan järkevää lisätä tänne jokin sivu, jossa tekin saatte nähdä ideoitani ja kertoa mitä mieltä olette niistä. 

Ehkä vielä joku päivä...

Piakkoin tulossa on kuitenkin PJ:en ensimmäinen luku (olen loppusuoralla, YAY!)  ja ehkä, EHKÄ, jotain piirroksia. Tekeillä on ainakin, mutta en tiedä saanko loman aikana valmiiksi.

Eli tuossa oli vähän, kelpaako?


 - Ai | Kommentoi Vihdoin ja viimein...
06.02.2017 13:04 | Ai

... sain ensimmäisen luvun Kylmän veren kaupungista valmiiksi ja teillekin luettavaksi!

HUOMIO! Lukua lukiessanne kehoitan teitä kiinnittämään huomiota kaikkiin pikkuvirheisiin ja sanamuotoihin, jotka mahdollisesti häiritsevät teitä. Yritin oikolukea sitä etukäteen, mutta se vähän venähti ja meni hermot preesens- ja imperfektimuotojen kanssa. Päätin laittaa muistot preesensissä ja muut imperfektissä, mutta virheitä sattuu ja haluaisin tosissaankin tietää, jos lipsahdin jossakin ja niin edespäin.

Kommenttia saa pistää ihan yleensäkin tuosta ensimmäisestä luvusta Viekkuun ja kertokaa mielipiteitänne ja mitä haluatte kehitettettävän tai lisää (jos haluatte). 

Inspiraatiota olisi kyllä nyt vaikka mihin, suunnitelmatasolla on pari muutakin kirjoitusaihetta, mutta ehkä kirjoitan kuitenkin sitä ennen vaikka toisen ja kolmannenkin luvun Kylmän Veren kaupunkia, ihan vain että saisin itsekin otteen siitä.

                                                     ------------------------------

Ja muuten vain tiedoksi, että keväälläkään minulla ei varmaan tule olemaan ihan sairaana aikaa kirjoittaa tänne (viikonloppuisinkaan), mutta yritän parhaani ja intoa riittää kyllä vielä. Enhän minä ole vielä edes päässyt kunnolla alkuun....

Mutta tsemppiä vain kaikille ja hyvää kevättä!


 - Ai | Kommentoi Joululoma
17.12.2016 18:15 | Ai

Elikkäs pääsin tänään kolmen viikon joululomalle kansanopistolta. Olen päättänyt, että nyt tulee jotakin tekstiä tännekkin, ja yritän aktiivistua, mutta pitää katsella, että mitä kirjoitan. Esimerkiksi innostus tuota Tylypahka-fanficciä kohtaan on täysin lopahtanut, joten katsotaan että mitä sitten sen kanssa teen. 

Tekisi ehkä mieli kirjoittaa jotain synkempää, mutta sitä onkin jo tulossa Kylmän Veren Kaupungin muodossa. Mutta jostakin muustakin voisi kirjoittaa, ja pää viliseekin aina välillä ehkä jopa kehityskelpoisiakin ideoita. Vastaanotan ehdotuksia kyllä aika sairaan mielelläni!


 - Ai | Kommentoi Ensimmäinen luku uunista ulos!
10.10.2016 11:02 | Ai

Jep, eipä siinä mitään. Yrittäkää nauttia, itse en pidä sitä minään parhaimpana mahdollisena, mutta juonen pitäisi muuttua hieman mielenkiintoisemmaksi vastaisuudessa.

 


 - Ai | Kommentoi Kadonnut: Inspiraatio
19.09.2016 14:01 | Ai

"Olen hyvä varas, koska tiedän, milloin pitää juosta. Nyt on sellainen hetki." -Mare Barrow

Victoria Aveyard, Punainen Kuningatar

Minä en taida yrittää tosissani. Minulla on oikeasti aika paljon aikaa vain istua puhelimella ja surffata netissä, vaikka paljon muutakin tapahtuu kyllä. Puolustuksekseni sanon, että suurin osa niistä vapaahetkistä ei ole sellaisia, että silloin voisi kirjoittaa mitään kunnollista, mutta silti. Edistyn hitaasti kuin vamhuudenheikko etana Kahden Noidan ekan luvun kanssa. Se voi johtua siitä, ettei alusta tullut sellaista kuin halusin sen olevan, mutta minun pitäisi säätää sitä ahkerasti. 

Eli jos joku sattuu odottamaan, että kirjoittaisin tänne jotakin pian, olen pahoillani. Tällainen minä olen. Jos toissani sille päälle heittäydyn, saattaa jonkin jutun kirjoittaminen kestää yhtä kauan kuin nälkävuosi. Mutta kyllä minä joskus olen nopeakin. Ainakin kerran vuodessa.

Mutta tämä sivu ei ole kuollut. Sen vannon kiven kovaan. Yritän viimeiseen pisaraan asti pidätellä tätä haavettani hengissä. Ja jos tämä paikka kuolee joskus, saatte kyllä tietää sen. En ole niitä ylläpitäjiä, jotka vain lentävät hiljaa auringonlaskuun niin, että kaikki jäävät ihmettelemään minne se katosi. 

Yritän siis etsiä inspiraatiotani jostakin muualta. Olenkin maininnut suunnittelevani jotain omaan maailmaan pohjautuvaa juttua, josta tulee hieman tummemman sävyinen, ja taidankin käydä nyt sen kimppuun. Pääsen ainakin tekemään ihan ruttokaupalla taustatutkimusta, sillä rakastan sitä, että "tosimaailmaan" pohjautuvat juttuni sisältävät mahdollisimman paljon kovia faktoja kaiken fantasian lisäksi. 

Toivottakaa minulle onnea! ;)


 - Ai | Kommentoi Jännittää...
03.09.2016 21:37 | Ai

En tiedä miksi :P Ehkä siksi, että laitoin nyt ensimmäisen tekstin Kirjoitukset- osioon, ja se sattuu olemaan Harry Potter- fanficciä, jota en ole ennen kirjoittanut. Kirjojenkin lukemisesta on pitkä aika...

Sisäoppilaitoksessa (oikea termi taitaa olla kansanopisto näin Suomessa) on kyllä aika vaikea löytää aikaa kirjoittamiselle, sillä koko ajan on jotain ohjelmaa tai sitten ollaan kavereiden kanssa. Mutta ensi viikolla on jo varmaan enemmän aikaa, sillä tämä viikko oli täynnä tutustumista ja ryhmäytymistä ja muuta sellaista epäsäännöllistä.

Mutta velhomaailmaan sijoittuvan tarinan lisäksi minulla on tulossa kaksi muutakin tarinaa, jotka ovat vielä kyllä ihan lapsenkengissään. Yksi on Percy Jackson- ja Olympoksen sankarit - kirjojen maailmaan sijoittuva ja toinen taas on ihan minun omaan maailmaani luotu tarina. Mutta täytyy katsoa, saavatko ne tuulta siipien alle.

" "SENKIN HUIJAAVA TÖRPPÖ!" Lee Jordan kailotti megafoniin ja hyppelehti samalla pois professori McGarmiwan ulottuvilta. "SENKIN SAASTAINEN HUIJAAVA -"
McGarmiwakaan ei viitsinyt nuhdella Leetä. " 
- Lee Jordan Huispausottelun selostajana

J.K. Rowling, Harry Potter ja Azkabanin Vanki

 


( Päivitetty: 04.09.2016 19:03 )

 - Ai | Kommentoi Valmista tuli
26.08.2016 19:44 | Ai

"Olen levännyt ja vain tuijotellut alas linnaan. Löytäisinpä sanoja - vakavia, kauniita sanoja - joilla kuvailla linnaa iltapäivän auringossa; mitä enemmän tapailen niitä, sitä perusteellisemmin ne minulta karkaavat." -Cassandra Mortmain

Dodie Smith, Linnanneidon lokikirja

Ai täällä!

Vihdoin ja viimein voin sanoa, että tämä sivu on valmis käyttöön! Aloitin tämän sivun teon eilen, mutta ehdin varsinaisesti työskentelemään tämän kimpussa vasta tänään ja pari tuntiahan siinä vierähti. Tulin nyt kokeilleeksi ensimmäisen kerran ulkoasulle CSS-koodia (en tiedä onko tuo oikea ilmaisu asialle) ja mielestäni se onnistui muutamaa virhettä lukuun ottamatta varsin hyvin. 

Tämän paikan nimen keksin eilen, ja minun aivoni melkein ylittivät itsensä. En tiedä olenko ylpeä siitä vai en. Nimi on yhdistelmä englannin kielen sanasta Wonderland, joka tarkoittaa Mikä-mikä-maata ja englannin kielisestä lausahduksesta 'I wonder' joka tarkoittaa suomeksi 'ihmettelen'. En ole varma pidänkö lopputuloksesta vai en, mutta ei se paha ole. Kai. 

Viikonloppuni on varmaan tuupattu täyteen tavaroiden pakkaamista. Koulu alkaa nimittäin ensi maanantaina ja sen mukana tapahtuu muutto uudelle paikkakunnalle opiskelija-asuntolaan. Luulisin silti, että ehdin keksiä tänne jotakin alkupalaluettavaa, se ei ole ongelma. 

Ongelma tulee vain luultavasti olemaan se, etten tiedä kuinka paljon aikaa minulla sitten jää opiskelun aikana kirjoittamiselle. Uusi kouluni on tavallaan sisäoppilaitos, eikä sinne saa tuoda omia tietokoneita. Olen kuitenkin toiveikas, ja ajattelen että kyllähän minä vapaa-ajallani ehdin naputtelemaan vaikka puhelimen muistioon. Uusia kirjoituksia tulee sitten luultavasti joka toinen viikonloppu, sillä silloin aina pääsen käymään kotona. Pidetään peukkuja että kaikki järjestyy parhain päin! 

 


( Päivitetty: 26.08.2016 20:11 )

 - Ai | Kommentoi


RSS

©2018 I Wonderland - suntuubi.com